وی افزود: می توان گفت در حال حاضر حدود 50نفر مجتهد مسلم و یا قریب الاجتهاد از ابتدای تأسیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تا کنون، توسط این مرکز به جامعه عرضه شده اند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بر استقلال مالی این مرکز از حکومت و دولت تأکید کرد و گفت: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) مرکزی است که واقعا خالص حوزوی است و هیچ حمایتی از دولت و از طریق بودجه های کلان نشده است، چرا که بنیان گذار این مجموعه مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) چنین اجازه ای را نمی دادند و امروز هم بعد از گذشت 5سال از رحلت ایشان این رویه ادامه دارد و با همین وجوهات مردم این مجموعه علمی را اداره کردیم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان این که بنده نیز همانند آیت الله استادی دبیر شورای عالی حوزه های علمیه مخالف مدرک گرایی در حوزه بوده و آن را آسیبی برای حوزه می دانم، گفت: ما 6 سال پیش نامه ای به مرکز مدیریت نوشتیم و اعلام کردیم که به دلیل اصرار فضلا مبنی بر اخذ مدرک، خواهان اجازه دادن صدور مدرک برای فارغ التحصیلان خود هستیم، اما اکنون که پس از سال ها آن نامه به نتیجه نرسیده، شاید حکمتی باشد که برای ما بهتر است.
حجتالاسلام والمسلمین لنکرانی، در ادامه سخنان خود به جلسه سه هفته قبل خود با دیگر اعضای جامعه مدرسین اشاره کرد و گفت:در آن جلسه گفتم که باید مرکز مدیریت حوزه های علمیه و شورای عالی حوزه توجه بیشتر داشته باشند که اساس دین مبتنی بر فقاهت بوده و امروز انقلاب اسلامی ایران با همه ابعادش به مسئله فقاهت گره خورده است؛ رهبر معظم انقلاب هم روی این موضوع تأکید دارند و از این روست که کارکرد ما بیشتر تجلی پیدا خواهد کرد.
وی افزود: امروز همه جوانب بشری با فقه گره خورده و از این رو باید قوی تر از گذشته به سراغ درس و بحث و به ویژه فراگیری فقه رفت تا شبهات موجود را پاسخ داد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: امروز دشمن به وسیله خود ما عمامه به سرها در صدد ضربه به دین است چنان که امروز عده ای می گویند ما با همین اجتهاد سنتی می توانیم بگوییم مرتد واجب القتل نیست، حجاب اجباری نیست و ...؛ از این رو باید با ورود قوی به مباحث فقهی در این موضوعات وارد شویم.
وی با بیان این که اگر همه وقت خود را بر روی فقه و اصول بگذاریم، جا دارد، گفت: طلاب باید با قوت و قدرت به فقه و به ویژه فقه حکومتی ورود پیدا کنند؛ فقه حکومتی نیز به این نیست که به استادی بگوییم از فردا بیاید و برای چند طلبه فقه حکومتی را تدریس کند، بلکه باید فقه حکومتی را از فقه رایج ا ستنباط کرده، متونش شناخته و ریشه یابی شود و پس از آن اقدام به تدریس آن صورت گیرد.
آیت الله فاضل لنکرانی گفت: ما در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) به دنبال این موضوع هستیم و انشاالله در آینده ای نه چندان دور، تدریس فقه حکومتی در این مرکز آغاز خواهد شد.
وی با تأکید بر این که فقه هنوز موارد خام و خلأ بسیار زیادی دارد، گفت: بنده تا کنون فکر می کردم هر علمی ساحلی دارد، اما اکنون معتقدم فقه، علمی است که ساحل ندارد.
این استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه در ادامه سخنان خود با تأکید بر این که عنایت ائمه(ع) بر روی مجموعه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) وجود دارد، گفت: این مرکز به دور از کارهای سیاسی و حاشیه ای، در راه دین تلاش می کند و البته نسبت به اصول انقلاب محکم هستیم.
وی افزود: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در عین استقلال از حکومت و دولت، همواره تلاش دارد مفید برای نظام جمهوری اسلامی باشد. برای مثال قبل از این که رهبر معظم انقلاب موضع گیری مربوط به نظریه کنترل جمعیت داشته باشند، مرکز فقهی ائمه اطهار بنا به درخواست مرکز پژوهش های اسلامی مجلس شورای اسلامی ا علام کرد که قانون مصوب سال 72 برای کنترل جمعیت، مخالف فقه است.